SKU
800607

Alcohol 80%

Log in om prijzen te zien en te bestellen

Reinigingsmiddel: goed te gebruiken voor het ontsmetten van materialen.

Bacteriën (exclusief mycobacterien en bacteriesporen) gisten en schimmels op harde oppervlakken in gezondheidszorg etc.

Toelating 14331N toegelaten voor huid, oppervlakken en instrumenten

 

Desinfectie van de huid
Het middel is alleen bestemd voor desinfectie van de blijvend intacte huid, d.w.z. huid die na desinfectie niet geopend of doorboord zal worden. De te desinfecteren huid eerst reinigen en goed afdrogen. Het middel op de te behandelen huid aanbrengen met bijvoorbeeld een celstofdepper. Zoveel van het middel aanbrengen, dat de behandelde huid gedurende de gehele inwerktijd (minimaal 30 seconden) vochtig blijft. Vervolgens de huid laten drogen. 
 
Desinfectie van harde oppervlakken
Het middel alleen toepassen op kleine oppervlakken (maximaal 0,5 m2) Te behandelen oppervlakken eerst reinigen. Een daarbij gebruikt reinigingsmiddel afspoelen met schoon water. Overtollig water verwijderen. Breng het middel met een doekje of prop watten aan op het te behandelen opppervlak en laat +/- 5 minuten inwerken. Bij het desinfecteren zoveel vloeistof gebruiken dan het oppervlak gedurende de gehele inwerktijd nat blijft. Hierna met bijvoorbeeld een celstofdoek het oppervlak droogwrijven. 
 
Desinfectie van instrumenten door middel van dompelen
De materialen eerst reignigen. Een daarbij gebruikt renigingsmiddel afspoelen met schoon water. Overtollig water verwijderen. Dompel de materialen vervolgens gedurende +/- 5 minuten in z'n geheel in Alcohol 80%. Neem hierna met schone handschoenen de materialen uit het desinfectiemiddel en laat ze op een schone plaats drogen. 
To Top